5 aplicatii unde se folosesc pompele de vid cu diafragma

5 aplicatii unde se folosesc pompele de vid cu diafragma

29 Jul. 2020

pompe de vid cu diafragma

Pompele cu vid cu diafragma sunt utilizate cel mai frecvent pentru aplicatii de laborator, medicale sau de mediu. Eficienta ridicata, designul compact si nivelul sonor scazut le fac potrivite pentru o gama larga de industrii si aplicatii.

Tehnologia cu diafragma se remarca prin eficienta pompei si modularitatea platformei. De asemenea, pompele de deplasare pozitiva se caracterizeaza printr-o camera etansa, toleranta mare la vaporii de apa si compatibilitate chimica ridicata. Designul lor le permite sa transfere diverse gaze, chiar si cu particule.

Pompele cu diafragma sunt utilizate cu succes in diferite aplicatii, oriunde sunt necesare pompe de vid compacte sau compresoare.

Instrumente medicale si de laborator

Multe dintre dispozitivele medicale se bazeaza pe pompe si compresoare cu diafragma pentru multiple beneficii. Designul compact, fiabilitatea ridicata si rezistenta crescuta le transforma in dispozitive eficiente.

Autoclava medicala si dentara

O alta aplicatie care foloseste diafragma ca pompa de vid este autoclava pentru instrumente medico-dentare. Avantajele esentiale ale acesteia sunt eficienta ridicata si nivelul redus de vibratii.

Capnografie

Capnografia are rolul de a monitoriza presiuniea partiala a dioxidului de carbon in aerul expirat. Esantionarea aerului sau a gazului este eficienta numai atunci cand este analizat un esantion necontaminat. Acesta este motivul pentru care un dispozitiv de capnografie se bazeaza pe o pompa cu diafragma pentru a transfera respiratia pacientului intr-un senzor pentru analiza.

Detectoare de gaz portabile si analizatoare

Modelele cu diafragma cu motoare cu curent continuu pot fi utilizate pentru dispozitivele cu baterie, cum ar fi echipamentele de detectare manuala a gazelor. Avantajele principale sunt design-ul etans si rezistenta chimica.

Analiza gazelor de esapament

Analiza gazelor de esapament este realizata pentru a obtine informatii despre gazele de esapament ale motorului cu ardere pentru controlul emisiilor. Deoarece gazele de esapament pot contine vapori de apa, tehnologia cu diafragma este cea mai buna solutie datorita caii de aer sigilate, tolerantei la vaporii de apa si a materialelor compatibile chimic.