Avantajele pompelor de vid cu inel de lichid

Avantajele pompelor de vid cu inel de lichid

12 Jul. 2019

Pompele de vid sunt dispozitive care functioneaza bazandu-se pe mecanismul de aspiratie pentru a deplasa aerul in sau in afara obiectului.

Din gama diversificata de produse de acest tip se ramarca si pompele de vid cu inel de lichid, usor de folosit si utilizate in mai multe aplicatii din diferite industrii. Acest lichid poate fi apa, ulei sau orice alt solvent care este rotit de un rotor in interiorul carcasei pompei.
pompe de vid

Pompele cu inel lichid ofera numeroase avantaje fata de celelalte pompe si, prin urmare, sunt preferate in diverse aplicatii. Aceste pompe pot avea grija cu usurinta de vaporii condensabili si pot manipula chiar fluide de diferite tipuri, fara a afecta performanta pompei.

Bazandu-se pe tehnologia inelului de lichid, pompele au doar o singura parte rotativa sau functionala. Astfel, sunt economice si mult mai usor de intretinut decat celelalte pompe. Repararea sau refacerea acestor pompe este foarte usoara in comparatie cu alte unitatii de pompare.

Mai mult, acestea sunt concepute pentru conditii grele de lucru, putand fi folosite in procese cu umiditate mare. Materialele din care sunt costruite sunt de calitate (inox, ceramice), asigurand o rezistenta sporita la abraziune si coroziune.

Prin urmare, pompele de vid cu inel lichid sunt mai eficiente decat alte forme de pompe pentru a manipula aplicatiile industriale de vid, aer sau lichid.