Avantajele si principiul de functionare al suflantelor cu canal lateral

Avantajele si principiul de functionare al suflantelor cu canal lateral

9 Sep. 2021

suflante cu canal lateral

Suflantele cu canal lateral au o istorie dovedita de fiabilitate remarcabila de-a lungul anilor. Cu flexibilitate si putere, acestea acopera nevoile unei varietati de aplicatii.  De asemenea, nivelurile de zgomot sunt mai mici decat ale celorlalte modele de pompe vid.

Avantajele suflantelor cu canal lateral

  • Fiabil
  • Robust, dar ușor
  • Nivel redus de zgomot
  • Durabil
  • Nu necesita intretinere
  • Instalare usoara

Aplicatii

Suflantele cu canal reduc consumul de energie, imbunatatesc fiabilitatea si timpul de functionare, elimina poluarea si ofera solutii de economisire a costurilor pentru o gama larga de aplicatii.

Cum functioneaza o suflanta cu canal lateral?

Rotorul este montat direct pe arborele motorului pentru compresie fara contact. Fiabilitatea operationala maxima, chiar si la presiuni diferentiale ridicate, este asigurata de dispunerea rulmentilor in afara camerei de compresie.

Gazul este introdus prin orificiul de admisie. Cand intra in canalul lateral, rotorul confera vitezei gazului in directia de rotatie. Forta centrifuga in palele rotorului accelereaza gazul spre exterior, iar presiunea creste.

Fiecare rotatie adauga energie cinetica, rezultand o crestere suplimentara a presiunii de-a lungul canalului lateral. Canalul lateral se ingusteaza la rotor, eliminand gazul de pe palele rotorului si descarcandu-l prin amortizorul de iesire, de unde iese din pompă.