Ce trebuie sa stii despre pompele de vid cu lobi?

Ce trebuie sa stii despre pompele de vid cu lobi?

22 Jun. 2020

pompe de vid cu lobi

Tehnologia cu vacuum este utilizata intr-o gama vasta de procese industriale de fabricatie, inclusiv ambalarea, imbutelierea, uscarea, degazarea si multe altele.

O pompă de vid este utilizata pentru crearea, imbunatatirea si mentinerea vidului in aceste procese. Desi exista o serie de tipuri de pompe de acest tip, principiul de baza al functionarii unei pompe de vid industriale ramane acelasi.

Pompele cu deplasare pozitiva functioneaza prin captarea mecanica a unui volum de gaz si deplasarea acestuia prin pompa. Unul dintre tipurile de pompe de acest fel sunt pompele de vid cu lobi.

pompe de vid cu lobiPompele de vid cu lobi sunt pompe cu deplasare pozitiva si functionare la uscat. Acest lucru inseamna ca nu este nevoie de ulei in camera de compresie. Doar cutia de viteze si lagarele care sunt separate de camera de pompare sunt lubrifiate cu ulei.

Avantajele pompelor de acest timp sunt:

  • Robuste si economice
  • Design modular
  • Posibilitatea controlului frecventei
  • Durata de viata extinsa


Pompele de acest tip sunt sisteme de compresie statica, desi compresia nu rezulta dintr-o reducere interna a volumului. Datorita functionarii in contact a pompei, nu exista posibilitatea contaminarii gazului pompat. Doua rotoare in forma simetrica se rotesc una fata de cealalta, sincronizate de o pereche de roti de transmisie.

Domeniile de utilizare ale pompelor de vid cu lobi sunt variate, de la aplicatii pentru industria alimentara, la aplicatii farmaceutice sau in industria de vopsele si coloranti, de exemplu.

Pentru a intelege ce tip de pompa de vid este cea mai potrivita pentru aplicatia dumneavoastra, este esential sa ințelegeti caracteristicile, beneficiile si principiul de functionare pentru fiecare tip de tehnologie.