Este timpul sa schimbi pompa de vid

Este timpul sa schimbi pompa de vid

24 Dec. 2021


Cati ani are pompa de vid pe care o utilizezi? 15 ani? 35 de ani? Probabil ca inca functioneaza, chiar daca a trebuit reparata de cateva ori. Cu siguranta te-ai intrebat daca merita sa o schimbi. Daca stam sa ne gandim la evolutia rapida a tehnologiei din ultimii ani, este foarte probabil sa vrei o pompa de vid noua.

Multe s-au schimbat de la aparitia primelor pompe de vid. Primele modele de pompe etans cu ulei care folosesc o actionare directa in loc de un sistem de curele au fost si inca sunt foarte bune, insa acestea, in ziua de azi sunt mult mai compacte.

Chiar si de la introducerea pompelor cu actionare directa, datorita inovatiilor, dimensiunile astor pompe de vid s-au redus. In ziua de azi volumul ocupat de o pompa cu actionare directa este de doar o treime din cat ocupau primele modele, iar greutatea s-a redus la jumatate. Chiar daca pompele sunt mai mici, acum sunt si mai compacte, cu aceeasi capacitate de vidare si la aceeasi viteza.

Un alt mare avantaj al evolutie tehnologiei in domeniul vidarii, este aparitia pompelor cu diafragma, adica fara ulei. Chiar daca pompele cu palete rotative cu ulei ofera o mai mare capacitate de vidare decat majoritatea pomplor cu diafragma, in majoritatea laboratoarelor nu este nevoie de o asemenea capacitate.

Pompele cu diafragma nu numai ca ofera vid intr-un interval adecvat pentru ultilizarea in laborator, dar pot fi, de asemenea, controlate pentru a oferi exact nivelurile de vid necesare. O pompa uscata cu un control eficient al vidului poate sa ofera diferite niveluri de filtrare si vid care poate evapora selectiv unul sau mai multi solventi ai unui amestec. Toate aceste operatiuni depacesc capacitatile unei pompe mai vechi.

Astfel daca folositi o pompa mai veche, probabila ca merita sa aruncati o privire la noile modele si novatiile pe care le au acestea. Pe exsteel.ro gasiti diferite pompe de vid de producatori consacrati.