Pompa de Vid Potrivita | Exsteel

Pompa de Vid Potrivita

5 Sep. 2022

Atunci cand alegeti o pompa de vid, trebuie sa luati in considerare mai multi factori. În funcție de industrie și modul de utilizare, veti putea determina tehnologia, lubrifierea, rezistenta chimica, nivelul de vid si debitul necesar, de care are nevoie pompa de vid potrivita pentru dumneavoastra.

Cei mai importanti factori dupa care trebuie sa va ghidati pentru a face alegerea potrivita sunt calitatea si nivelul de vid. Daca aveti nevoie de un nivel ridicat de vid atunci pompa potrivita trebuie sa suporte o presiune mai mare, ceea ce inseamna si mai multe molecule pe cm3.

Alte caracteristici de care trebuie sa tineti cont sunt:

  • Debitul pompei

Debitul este legat de timpul de golire. Astfel este necesar sa se evalueze capacitatea pompei de vid de a produce viteza de pompare necesara (debitul volumic). In general, cu cat debitul este mai mare, cu atat timpul de scurgere este mai scurt. 

  • Compatibilitatea chimica

Este foarte important sa luati in considerare compatibilitatea gazelor folosite cu pompa de vid. Dupa care urmeaza sa analizati toate posibilele probleme care pot sa apara in procesul de folosire al pompei de vid.

  • Lubrifierea

Un alt aspect important este sa luati in considerare daca este necesar sa lubrifiati pompa de vid. O pompa de vid care este lubrifiata are o eficienta si o rezistenta mai mare. Insa aceasta necesita o intretinere corespunzatoare si regulata. De exemplu, intr-un mediu de laborator este preferata o pompa de vid uscata.

  • Intretinerea si costul

Pe baza criteriilor enumerate mai sus se va face o analiza a frecventei ciclurilor de intretinere. Asfel veti determina costul total al instalatiei necesare. Totodata este foarte important sa tineti cont de pretul de achizitie, costurile de operare si cele de intretinere.

Pe site-ul nostru www.exsteel.ro gasti o gama variata de pompe de vid cu aplicare in diferite domenii. Toate pompele de vid comercializate de noi sunt realizate de renumitul producator Elmo Rietschle.