Pompele de vid cu functionare uscata vs Pompele de vid cu functionare pe ulei

Pompele de vid cu functionare uscata vs Pompele de vid cu functionare pe ulei

18 Nov. 2021

Pompe vid functionare uscata vs ulei

Pompele de vid au o istorie indelungata, astfel ca in prezent exista o varietate de pompe de vid care pot fi folosite in diverse industrii. Pompele de vid cu functionare pe ulei au fost timp de decenii cele mai folosite pompe, insa odata cu dezvoltarea tehnologiei au aparaut pompele de vid cu functionare uscata, iar tot mai multe industrii au apreciat beneficiile acestora in detrimentul celor pe ulei.

Pompele de vid cu functionare pe ulei

Pompele de vid cu functionare pe ulei sunt pompe folositoare si durabile daca sunt intretinute corespunzator. Mecanismele acestor pompe sunt simple, iar intretinerea este una de rutina, de cele mai multe ori nefiind nevoie de apelarea la un service specializat. Odata cu trecerea timpului, piesele de schimb pot fi greu de inlocuit, iar intretinerea poate deveni costisitoare. Acest tip de pompe sunt ideale pentru viteze mari de pompare. Cu toate acestea, orice pompa de vid cu functionare pe ulei poate fi contaminata cu ulei, iar acesta trebuie eliminat regulat.

Pompele de vid cu functionare uscata

Pompele de vid cu functionare uscata sunt pompele care nu utilieaza fluide pentru a fi folosite. Acestea pot sa se incalzeasca  avand in vedere ca nu sunt lichide care sa ajute la eliminarea caldurii create de comprimarea gazului. Astfel, acestea au un sistem de racire pentru a preveni temperatura excesiva. Sistemul complex de fabricare face ca pretul sa fie mai mare ca cel al pompelor cu ulei, insa acestea necesita o intretinere foarte redusa, fapt ce duce la costuri mai mici pe termen lung. Beneficiul major al unei astfel de pompe este ca nu prezinta risc de contaminare.

Pentru orice tip de pompe de vid doriti sa optati, la Exsteel Engineering gasiti o gama variata de pompe de vid de la producatori de renume!