Scurt istoric al pompelor de vid

Scurt istoric al pompelor de vid

2 Sep. 2020

istoria pompelor de vid

Pompele de de vid au un efect asupra multor zone ale vietii noastre. Diferite pompe au fost folosite ani de zile pentru apa si gaze.

Istoric vorbind, predecesorul pompelor de acest tip au fost „pompele de aspiratie” inventate de romani in 1206. Mai tarziu, in secolul al XV-lea, acest sistem de aspiratie a fost reproiectat in Europa. In decurs de doua secole dupa aceea, nu a fost consemnata nicio imbunatatire semnificativa.

Mai tarziu, in secolul al 17-lea, pompa de apa este restructurata pentru a genera o cantitate mai mare de vid. Cu toate acestea, exista o anumita limitare in configurarea acesteia pentru ca nu putea trage apa de la o anumita inaltime. Apoi, au avut loc o serie de experimente efectuate de diferiti oameni de stiinta pentru a explica mecanismul pompei de vid.

Galileo, Berti's, Torricelli au efectuat experimente de cercetare asupra mecanismelor pompelor de aspiratie construind un barometru de mercur. Dupa multe incercari, in cele din urma, Blaise Pascal a dovedit si a stabilit procesul de creare a vidului.

Otto von Guericke a fost primul care a stabilit experimentul cu celebrele sale emisfere Magdeburg, in care vidul se creeaza intre cele doua emisfere. Acest lucru a dovedit puterea vidului si a definit, de asemenea, procesul de generare a vidului complet pentru prima data.

Robert Boyle si Robert Hook au fost oamenii de stiinta care au studiat proprietatile vidului si au inventat pompa de vid de aer. Dupa acest moment, nu a existat nicio cercetare semnificativa referitoare la acestea pentru o perioada indelungata si anume pana in 1855. Atunci, Heinrich Geissler a continuat lucrarile de cercetare privind crearea unui nivel ridicat de vid pana la 10 Pa prin pompa de deplasare a mercurului. Astfel, evaluarile acestuia i-au determinat pe oamenii de stiinta sa proiecteze primul tub de vid.

Pompe de vid de diferite tipuri pot fi comandate si de la Exsteel Engineering. Pe langa faptul ca acestea sunt livrate de la producatori consacrati, poti solicita si service sau mentenanta pentru pompele de vid Gardner Denver dar si pentru alte tipuri.