5 tipuri de reductoare Bonfiglioli

5 tipuri de reductoare Bonfiglioli

15 Apr. 2021

reductoare bonfiglioli

Atunci cand este nevoie ca un echipament industrial sa functioneze la o anumită viteza si cuplu, sunt instalate reductoare. Un reductor este un sistem inchis care reduce viteza aplicata unui dispozitiv la o viteza mult mai mica de iesire.

Diverse industrii folosesc reductoarele, prin urmare exista o multitudine de tipuri de reductoare, toate cu un set unic de caracteristici, mecanisme si functii. Bonfiglioli este una dintre marcile cele mai populare de reductoare, cel mai mare producator de reductoare din Italia si furnizorul nr. 1 de reductoare melcate la nivel global.

Reductoare melcate

Utilizate pentru a reduce viteza la 90 de grade, reductoarele melcate asigura un raport imbunatatit de reducere a vitezei intre arborii axelor.

Cele mai importante domenii de aplicare ale reductoarelor melcate include benzi transportoare si ascensoare.

Reductoarele melcate Bonfiglioli asigura flexibilitate absoluta prin mai multe optiuni de montare si configuratii de arbori.

Reductoare planetare

Reductoarele planetare pot gestiona cu usurinta rapoarte ridicate. Cunoscute pentru acuratete si rezistenta, acestea sunt ideale in aplicatiile care necesita repetabilitate sporita, precizie, versatilitate si durabilitate.

Deoarece contractul de suprafata este crescut in acest sistem de angrenaje, nivelurile de zgomot sunt considerabil scazute.

Reductoarele planetare seria Bonfiglioli sunt proiectate pentru a oferi cele mai bune rezultate in aplicatii grele, cu sarcini de soc si impact.

Reductoare conice

Asemanatoare cu un con, angrenajele conice transmit puterea intre doua axe intersectate. Un reductor conic este utilizat pentru a distribui sau a transmite puterea unui arbore mecanic rotativ singular printr-un unghi definit, majoritatea de 90 de grade.

Reductorul conic Bonfiglioli este usor de montat si oferă multiple posibilitati de alegere a raportului de transmisie si a aranjamentelor arborilor, fiind potrivit pentru proiectarea unui sistem de actionare bine sincronizat.

Reductoare cilindrice

Reductoarele cilindrice au un design compact si performante remarcabile in ceea ce priveste randamentul transmisiei si valoarea cuplului transmis. Se gasesc in mai multe variante, atat reductoare cilindrice coaxiale, cat si cu o treapta sau cu axe paralele.

Reductoarele cilindrice Bonfiglioli constituie o solutie de inalta dinamica si economie de energie, fiind utilizate intr-o gama larga de aplicatii.

Reductoare de precizie

Reductoarele de precizie o solutie eficienta pentru toate aplicatiile tip heavy-duty in care compactitatea nu este o optiune. Datorita designului modular, reductoarele de precizie Bonfiglioli pot fi personalizate pentru a se potrivi cu o gama extrem de larga de aplicatii.

Functioneaza fara intreruperi nadorite, chiar si in cele mai dure medii. Se caracterizeaza printr-o flexibilitate mare datorita configuratiilor multiple de proiectare.