Avantajele utilizarii de reductoare planetare

Avantajele utilizarii de reductoare planetare

25 Nov. 2019

Reductoarele planetare sunt folosite in multe transmisii automate, mai ales pentru precizia si fiabilitatea lor. In mod obisnuit, acestea se utilizeaza in aplicatii care necesita niveluri ridicate de precizie. Avantajele acestora nu rezuma insa doar la precizie, fiind, de asemenea, foarte eficiente si cu o durabilitate crescuta.

Iata cateva dintre cele mai importante avantajele ale reductoarelor planetare:

1. Repetabilitate crescutareductoare planetare

Fiind fiabile si robuste in acelasi timp, reductoarele planetare reduc la minimum alinierea gresita a angrenajului. Mai mult, transmisia autonoma si vibratiile scazute la diferite sarcini ofera repetabilitate crescuta.

2. Precizie

In cazul reductoarelor, precizia este unul dintre elementele extrem de importante, o stabilitate unghiulara imbunatatind fiabilitatea miscarii.

3. Eficienta

Reductoarele planetare ofera o eficienta mai mare si, datorita designului si dispunerii interne, acestea sunt reduse la minimum. De fapt, aceste tipuri de mecanisme de actionare sunt cele care oferă o eficiență mai mare.

4. Versatilitate

Un alt punct forte al reductoarelor de acest tip este versatilitatea. Mecanismul lor este plasat intr-o cutie de viteze cilindrica, care poate fi instalata in aproape orice spatiu.

5. Transmisie de cuplu crescuta

Cu mai multi dinti in contact, mecanismul este capabil aiba si o transmisie de cuplu mai crescuta. In plus, acest lucru se realizeaza intr-o maniera mai uniforma.

Reductoarele planetare Bonfiglioli distribuite de Exsteel Engineering pot fi folosite mai in aplicatiile grele. Datorita designului lor modular, acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi cu o gama larga de aplicatii.