Cum sa alegi reductorul potrivit?

Cum sa alegi reductorul potrivit

12 May. 2020

cum sa alegi reductorul potrivit

Un reductor este o combinatie integrala a unui motor electric si a unei cutii de viteze. Acest lucru il face o solute simpla, rentabila pentru aplicatii cu cuplu mare, cu viteză mica, deoarece combină un motor cu un sistem reductor de viteze.

Totusi, pentru multi ingineri de proiectare electrica si mecanica, alegerea reductorului potrivit poate fi un proces complicat si provocator. Există multi factori de luat in considerare atunci cand selectați un reductor. Indiferent daca intentionati sa cumparati un reductor pre-proiectat sau sa alegeti separat o cutie de viteze si un motor, ințelegerea diferitelor cerinte ale aplicatiei este esentiala pentru a gasi o potrivire perfecta. Iata cateva dintre elementele de care ar fi bine sa tii cont. 

  1. Cunoaste cerintele necesare pentru reductor! Primul pas in selectarea unui reductor este examinarea cerintelor aplicatiei dvs. Acestea includ de la cerinte generale, la sursa de putere de intrare, specificatiile si performanta reductorului, precum si mediul de functionare.

 

  1. Urmatorul pas este sa folositi lista cerintelor aplicatiei si  sa le comparati cu specificatiile reductorului de care sunteti interest. Deoarece fiecare aplicatie are propriile sale caracteristici si cerinte unice, este important sa retineti ce factor, cum ar fi puterea, cuplul de pornire sau eficienta este cel mai important pentru aplicatie.

 

  1. Pentru a va asigura ca reductorul este dimensionat corespunzator pentru aplicatia dorita, este important să cunoasteti viteza de iesire, cuplul de pornire si de rulare. Viteza de iesire este determinata de cerintele aplicatiei si ar trebui sa fie deja cunoscuta. Acest lucru lasa cuplul de pornire si de rulare sa fie determinat. 
Pentru orice tip de reductoare ati opta, la Exsteel Engineering puteti alege dintr-o gama variata de produse de acest tip, de la producatori de renume.