Reductoarele melcate Bonfiglioli - caracteristici si aplicatii unde sunt utilizate

Reductoarele Bonfiglioli - caracteristici si aplicatii unde sunt utilizate

7 Jul. 2021


Reductoarele Bonfiglioli ofera flexibilitate cu o gama larga de optiuni de montare si configuratii. Reductoarele melcate sunt considerate printre cele mai populare datorita tehnologiei de ultima generatie, calitatii fara compromisuri si accesibilitatii.

Reductoarele melcate Bonfiglioli sunt disponibile in diferite dimensiuni si pot fi, de asemenea, personalizate conform cerintelor si specificatiilor industriei. Aceste motoare cu transmisie sunt extrem de eficiente, incorporeaza o constructie robusta si ofera performante fara probleme. Acestea pot fi instalate cu usurinta si nu necesita multa intretinere.

Proiectarea reductoarelor melcate

Reductoarele melcate sunt proiectate pentru a obtine un raport de transmisie total ridicat cu un numar mic de seturi de viteze. Acest lucru are ca rezultat capacitatea de a atinge un cuplu de iesire ridicat si viteze de iesire reduse. 

Aplicatii unde sunt utilizate reductoarele melcate

Reductoarele melcate sunt ideale pentru o gama larga de aplicatii industriale, inclusiv pentru cele care necesita:

Reducerea zgomotului

Aplicatiile in care zgomotul este o preocupare includ aeroporturi, teatre si ascensoare. Actiunea de alunecare neteda intre dintii reductorului melcat reduce zgomotul si permite o functionare mai silentioasa decat majoritatea celorlalte motoare cu angrenaje. 

Spatii mai mici

Reductoarele melcate sunt proiectate astfel incat sa poata fi utilizate mai putine seturi de angrenaje pentru a atinge rapoartele de transmisie necesare mai mari pentru un cuplu crescut si o viteza redusa atunci cand este necesar. Cu mai putine seturi de viteze, rezultatul este o cutie de viteze mai mica. Aplicatiile in care spatiul este ingrijorator includ transportoare, masini mici si echipamente de ambalare.

Incarcare la soc

Reductoarele melcate sunt formate din diferite materiale. In cazul acestui tip de reductoare, unul dintre seturile de angrenaje este fabricat dintr-un metal mai moale, care ii permite sa absoarba cu usurinta energia din sarcinile de soc bruste. Exemple de aplicatii care necesita incarcarea socului includ concasoarele de roci si alte masini grele.