Rolul si utilizarea reductoarelor melcate - Exsteel Engineering

Rolul si utilizarea reductoarelor melcate

10 May. 2019

Existenta motoarelor electrice si utilizarea acestora in tehnologie contribuie semnificativ la buna desfasurare a proceselor industriale si nu numai. Gama variata de domenii in care sunt utilizate acestea aduce in prim-plan necesitatea ajustarii anumitor valori pentru ca acestea sa se poata adapta fiecarei aplicatii in parte. Astfel de componente sunt reductoarele care sunt utilizate in principal pentru reducerea turatiilor motoarelor electrice.

reductor melcatDin toate tipurile astfel de echipamente mecanice existente, unele dintre cele mai folosite sunt reductoarele melcate. Acestea sunt construite dintr-o pereche de angrenaje formata dintr-o roata melcata si un melc. Distanta dintre cele doua determina diferentele ce marime ale reductoarelor de acest tip, iar flexibilitatea acestora este data de gama larga de optiuni de montare.

Fiind utilizate in domenii diverse, punctele forte ale acestora sunt multiple. In primul rand, sunt o solutie rentabila si au o durata lunga de functionare. De asemenea, datorita modului in care sunt construite, zgomotul produs de acestea este unul redus. Reductoarele melcate necesita un spatiu minim de montare, avand in acelasi timp o fiabilitate ridicata. Nu in ultimul rand, capacitatea de incarcare este mare, iar numarul de configuratii ridicat.

Exsteel Engineering este unic distribuitor Bonfiglioli in Romania, iar reductoarele melcate comercializate de acestia sunt considerate componente importante in mai multe industrii datorita tehnologiei lor de ultima generatie, dar si a accesibilitatii. In functie de utilizarile acestora, pot fi regasite in mai multe variante de constructie, de la reductoare melcate cu motor compact sau detasabil la cele cu ax de intrare.